Fundersamt

.. med Therese, Magnus & Abbe

Vad kommer du att göra då? Släppa loss hundarna? Eller bina? Eller hundar med bin i deras munnar och när de skäller så skjuter de bin på dig?

— Homer Simpson

Vem har det jobbigast?

| Inga kommentarer

Idag ska Abbe lämna in veckans läxa. Den består i att läsa en bok och sedan skriva några rader om vad den handlade om och vad han tyckte om den. Själva läsandet brukar gå bra även om han kanske inte läser varje dag som det är tänkt. Men en gång blir det åtminstone.

Själva skrivandet brukar det vara värre med. Det suckas och stönas och är såå jobbigt. Han blir distraherad av minsta lilla sak och börjar lätt leka med suddgummit redan efter att knappt ha skrivit en mening ens. Man ska vara glad om recensionen blir mer än: ”Boken var bra”

Summa summarum: Det är tydligen jobbigt att göra läxor.

Men jag undrar om det faktiskt inte är ännu jobbigare för mig som förälder som hela tiden måste vara med och pusha , uppmana och berömma hela tiden. Får ont i huvudet varje gång det är dags.

Men igår var han riktigt duktig. En hel halv sida blev det. Prydligt skrivet så var riktigt stolt när jag såg resultatet.

Författare: Magnus

Gift med Therese. Tycker om kultur, så som tv-spel, tv-serier, fantasyböcker men har lite svårt för teater och opera.Är prylbög av stora mått. Gillar det mesta som har med teknik att göra. Går att muta med Whisky.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.