Fundersamt

.. med Therese, Magnus & Abbe

Om du ska bli arg på mig varenda gång jag gör dumma saker kanske jag slutar göra dumma saker!

— Homer Simpson

Projekt QS

| Inga kommentarer

Nu när jag skaffat gymkort och börjat träna igen så har jag bestämt mig för att reboota mitt QS-projekt som gick i graven förra året. QS står för Quantified Self och innebär att man loggar alla möjliga data om sig själv dagligen som man sedan kan studera närmare efter några månader/år för att hitta samband över tid och med hjälp av detta förbättra sig själv. Det kan handla om arbetstid, vikt, humör, sömn, näringsintag, aktivitet, luftkvalité, väder osv.

För att få en så bra helhetsbild som möjligt och eftersom jag testat en del tidigare ska jag försöka gå all-in och logga ALLT. Så mycket det bara går.

Använder appen Moves för att logga antal steg och sträcka som jag rör mig varje dag och får dessutom en bra översikt på hur mycket tid jag spenderar på t.ex transport mellan hem och arbetsplats. Går jag en längre promenad använder jag dessutom Runkeeper och för andra mätbara dagliga aktiviteter finns Strides och Daily Deeds alternativt Loggr. Vågen hemma är trådlös och synkroniserar automatiskt alla mätvärden till div. tjänster.

Nytt från tidigare är också att jag ska försöka mäta uppmärksamhet och minne men har inte riktigt bestämt hur. Just nu lutar det åt 2 verktyg: Focus Monitor och Mind Metrics som båda har kortare tester som går att utföra enkelt och snabbt på nån minut. Focus Monitor kan mäta ihållande uppmärksamhet och fokus och Mind Metrics mäter vakenhet, uppmärksamhet och minne.

Nu gäller det bara att jag tar några minuter varje dag och registrerar dagens eller gårdagens uppgifter så det inte blir några större glapp i historiken. Sen blir det intressant att se närmare på resultaten om några månader. Fast känner jag mig själv rätt så kommer jag förstås tjuvkika redan innan.

 

Författare: Magnus

Gift med Therese. Tycker om kultur, så som tv-spel, tv-serier, fantasyböcker men har lite svårt för teater och opera.Är prylbög av stora mått. Gillar det mesta som har med teknik att göra. Går att muta med Whisky.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.