Fundersamt

.. med Therese, Magnus & Abbe

På TV visar de dig hur tvättmedel tar bort blodfläckar hur lätt som helst. Jag tror att om du har en T-shirt med blodfläckar överallt så är inte tvätten ditt största problem.

— Jerry Seinfield

Jämförelse av stegräknare

| Inga kommentarer

Jag gillar ju teknik och det här med stegräknare är ett intressant fenomen. Har sedan tidigare använt Nike FuelBand som är ett armband som mäter hur mycket man rör sig under en dag, samt räknar antal steg man tar. Den synkroniseras enkelt via Bluetooth men för ett tag sedan fastnade knappen så jag har behövt koppla in den mot datorn varenda gång. Började i och med detta fundera på om det inte finns nåt bättre alternativ. Ett armband har ju både för-och-nackdelar. Har också använt Iphone-appen Moves som är helt otroligt bra. Men efter ett tags tänketid så har jag nu investerat i en Withings Pulse och tänkte försöka mig på en liten opartisk jämförelse mellan dessa tre.

Nike FuelBand: Fördelarna är att den är enkel att bära med sig. Det är lätt att synkronisera till Iphone-appen via Bluetooth eller med sladd via datorn. Mäter även hur mycket man rör sig och det går att ställa in ett dagligt ”mål”. Fungerar också som digitalt armbandsur. Största nackdelen är att det tydligen är ganska vanligt att knappen fastnar. Svårt att få support i Sverige eftersom den inte säljs här. Köpte min via Nike´s webshop i London. Det är också jobbigt att förklara när folk hela tiden undrar vad fan man har på armen. Funktionsmässigt så är statistiken låst till Nikes egna app/hemsida och det är lite synd då man kanske vill visa data på fler ställen.

Moves: Moves största fördel är att den förutom steg även sparar gps-data. Appen behöver inte startas utan är alltid aktiv. Den har ett enkelt gränssnitt men går att koppla mot flera andra verktyg som kan visa alla möjliga grafer, statistik och kartor som grundar sig på datat i moves. Enda nackdelen här är att man alltid måste ha telefonen med sig. Vilket kan vara störande om man motionerar.

Withings Pulse: Mycket liten och går att fästa ganska osynligt under tröjan i t.ex kragen på en t-shirt. Den kan också mäta puls och på natten kan man placera den i ett särskilt armband för att registrera sitt sömnmönster. Precis som med FuelBand går den att synkronisera med mobiltelefonen med hjälp av en knapptryckning. Den har också display som visar antal steg och kalorier. Det som tillkommer jämfört med FuelBand är sträcka och höjdskillnad. Withings har också andra produkter som t.ex trådlös våg och resultaten visas fint i samma app. Allt detta går också att synka till andra verktyg. (Som t.ex RunKeeper) En nackdel är att den är så liten och lätt att glömma kvar på tröjan/byxfickan när man byter klädet. Kanske en vanesak?

Jämförelse:

Hade med mig alla tre enheterna under en dags promenerande med lite variation i resultat.

140220_comparison

Det var en viss skillnad i antal steg som mättes upp och det visar att man kanske inte alltid ska jämföra så exakt mellan olika modeller. Vilken som visar mest rätt är svårt att säga men antagligen så registrerade Pulse kanske något i överkant. Jag är ändå tillräckligt nöjd med alla resultaten.  ( Fuelband visade 15.552 steg, Moves visade 16.353 och Pulse 17.985 )

Författare: Magnus

Gift med Therese. Tycker om kultur, så som tv-spel, tv-serier, fantasyböcker men har lite svårt för teater och opera.Är prylbög av stora mått. Gillar det mesta som har med teknik att göra. Går att muta med Whisky.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.