Fundersamt

.. med Therese, Magnus & Abbe

På TV visar de dig hur tvättmedel tar bort blodfläckar hur lätt som helst. Jag tror att om du har en T-shirt med blodfläckar överallt så är inte tvätten ditt största problem.

— Jerry Seinfield
Sonic - Hjärta Spel

Hjärta Spel

| Inga kommentarer

Idag var en familjedag. Eftersom Therese skulle kolla efter nya glasögon så åkte vi in hela familjen för en dag på stan. Eftersom det även klaffade bra med konstutställningen Hjärta Spel på Tekniska Museet så bestämde vi oss för att göra ett besök. Det här är andra gången i år vi går på en utställning och jag börjar gilla det här med konst allt mer :)

Utställningen bestod av konstverk som på något sätt relaterade till temat spel. Det var porträtt av spelproducenter, akvareller av karaktärer i spelen, cosplay-dräkter och faktiskt några riktiga spel som man fick testa på plats också.

Ett jag provade gick ut på att man skulle åka trehjuling genom hotellkorridorerna från filmen ”The Shining” och vid varje hörn i korridoren skulle man försöka undvika de två systrarna genom att blunda. Men man visste förstås inte var de skulle dyka upp och av 50 hörn gick det bara att blunda ett visst antal gånger. ”Do you got the Shine ?” Kul idé som någon förverkligat.

Per Fhager - Blazing Star

Per Fhager – Blazing Star

Per Fhager (bilden ovan) har arbetat med textil blandat med väldigt retro-inspirerade teman. Klart imponerande när man ser detaljrikedomen på nära håll!

En annan tavla jag tyckte väldigt bra om var tavlan Kirby, inspirerad från spelet med samma namn.

Kirby av Markus Gunnar Pettersson

Kirby av Markus Gunnar Pettersson

Det fanns förstås en hel del andra konstverk jag tyckte om men några som stod ut var serien med målningar av Mads Peitersen där han gjort genomskärningar av hårdvara och skapat något som skulle kunna vara klippt ur en lärobok i ämnet spelanatomi?

Mads Peitersen

Mads Peitersen

Hur som helst, jag var väldigt nöjd med utställningen. och jag tror att Therese var det med. Jag drar den tolkningen efter att hon dragit med mig runt och pekat ut alla hennes favoriter. Tror det var dels ”Kirby” och sen en målning av karaktärerna i spelet Mass Effect som hon tyckte bäst om.

Författare: Magnus

Gift med Therese. Tycker om kultur, så som tv-spel, tv-serier, fantasyböcker men har lite svårt för teater och opera.Är prylbög av stora mått. Gillar det mesta som har med teknik att göra. Går att muta med Whisky.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.