Fundersamt

.. med Therese, Magnus & Abbe

Om du ska bli arg på mig varenda gång jag gör dumma saker kanske jag slutar göra dumma saker!

— Homer Simpson

Fumble After Dark 2013

| Inga kommentarer

Gick på mitt första Mega-event i lördags. En heldag med föreläsningar och annat. Bästa sessionen var när vi fick tips på hur man kan gömma information i bilder. En annan kille hade fotat övergivna platser, främst i Detroit, och det var också intressant.

Fick möjlighet att testa en annorlunda tipsrunda med appen Whereigo. Den används för att skapa ett slags positionsbaserade äventyr och här fick vi göra en tipsrunda där varje steg på vägen visades i en GPS. Det var oväntat kul och ska absolut gå de som ligger nära hemmet sen när jag får möjlighet.

Två glada geocachare efter  en lyckad tipspromenad!

I ett uppehåll mellan föreläsningarna hann jag med ett besök till Tullgarns slott och omgivningen däromkring. Där träffade jag på två norrmän som deltog i samma event. Vi tog en promenad tillsammans och letade efter en cache nära slottet, jag fick anmäla mig frivillig att klättra ned och hämta en gömma som var dold i muren nere vid vattnet.

Vid Tullgarns slott

På kvällen laddade alla sina gps-enheter och mobiltelefoner med koordinater och efter 18-tiden gav sig flera hundra personer ut i skogen rustade med ficklampor. Det tog ett tag att komma igång men sen gick det av i rasande fart. Stundom var man 20 personer på samma plats för att 2 minuter senare stå ensam i det becksvarta mörkret.

En klurig gömma

Hittade en kille från Hässelby som jag gick med och tycker nog att vi var ett ganska bra team. Kul att få testa uv-lampan för första gången också och leta dolda ledtrådar. Arrangörerna hade också lite specialgömmor där man skulle klättra i rep, lösa gåtor och annat. Efter 5 timmars letande var jag ganska trött och kall. Fick skrapa bilrutan när jag skulle hem och sitta med motorn på i några minuter för att få bort imman på fönsterrutan. Kom hem mitt i natten men har haft en väldigt lyckad dag.

Ska definitivt anmäla mig till samma event nästa år!

 

Författare: Magnus

Gift med Therese. Tycker om kultur, så som tv-spel, tv-serier, fantasyböcker men har lite svårt för teater och opera.Är prylbög av stora mått. Gillar det mesta som har med teknik att göra. Går att muta med Whisky.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.