Fundersamt

.. med Therese, Magnus & Abbe

Vad kommer du att göra då? Släppa loss hundarna? Eller bina? Eller hundar med bin i deras munnar och när de skäller så skjuter de bin på dig?

— Homer Simpson

E-ink dashboard för Homey (Mitt smarta hem)

| 1 kommentar

Säga vad man vill om Black Friday och sådana jippon men på senaste Green Friday klickade jag hem en någorlunda billig (och främst bra) ebok-läsare. Samtidigt skickade Athom ut information om hur man lätt publicerar en dashboard till Homey, den ”smarta” bollen som styr det mesta hemma hos oss. Var ju tvungen att testa såklart!

Installationen var dölätt, logga in på en sida för att skapa accesstoken, koppla in Kobon till datorn, ladda upp konfigurationsfil och spara ned en ny konfigurationsfil på kobon igen.

Resultatet:

Det som saknas är en liten miniram eller klämma av nåt slag så den går att sätta upp på väggen, eller ett litet stöd som på en fotoram att ha i hallen när man kommer in genom dörren. D.v.s när man inte använder den för det egentliga syftet, att läsa böcker … tur jag har min Kindle :)

Det roligaste är nu när jag vet hur enkelt det är att konfigurera kobon (som kör linux) har jag en del roliga ideér att klura vidare på.

Författare: Magnus

Gift med Therese. Tycker om kultur, så som tv-spel, tv-serier, fantasyböcker men har lite svårt för teater och opera.Är prylbög av stora mått. Gillar det mesta som har med teknik att göra. Går att muta med Whisky.

En kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.