Fundersamt

.. med Therese, Magnus & Abbe

Vad kommer du att göra då? Släppa loss hundarna? Eller bina? Eller hundar med bin i deras munnar och när de skäller så skjuter de bin på dig?

— Homer Simpson

David LaChapelle

| Inga kommentarer

Idag var vi på Fotografiska muséet i Stockholm med två vänner. Inte så ofta vi träffar dem så det var extra kul att få gå på detta tillsammans. Sonen var hos farmor så det var bara vi ”vuxna”.

OBS! Parkering kostade 30 kronor timmen men vi hittade en bättre bortglömd parkering borta vid båtterminalen med priset 50 kr dygnet så vi ställde oss där istället. Fick en 10 minuters promenad på köpet :)

Utställningen av David LaChapelle var riktigt stor, den la beslag på hela museet vilket var bra, gillar mycket av hans konstverk. Hans signatur är att hans kompositioner är oerhört komponerade in i minsta detalj. Han fuskar inte i Photoshop utan bygger upp konstiga miljöer där allt är genomtänkt på förhand. Vi fick se filmsnuttar från hans fotograferingar och det är massor med folk och organisation runt omkring, ganska häftigt faktiskt.

Det döljer sig också ofta lite dolda budskap och tanken verkar vara att få betraktaren att reflektera över samtiden , politik och allt möjligt. Men ärligt talat så har jag faktiskt svårt att se budskapen ibland. Som på bilden nedan ..

David LaChapelle

En annan av mina favoriter är affärskvinnan som kliver ut ur en bil efter att ha krockat med en CocaCola-ballong.

LaChapelle ColaGirlPicture

Utställningen var som sagt jättebra och jag är riktigt nöjd med att ha sett den. Efteråt åt vi brunch i restaurangen och det kan jag också rekommendera. Den var minst sagt annorlunda, i positiv bemärkelse.

 

Författare: Magnus

Gift med Therese. Tycker om kultur, så som tv-spel, tv-serier, fantasyböcker men har lite svårt för teater och opera.Är prylbög av stora mått. Gillar det mesta som har med teknik att göra. Går att muta med Whisky.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.