Fundersamt

.. med Therese, Magnus & Abbe

På TV visar de dig hur tvättmedel tar bort blodfläckar hur lätt som helst. Jag tror att om du har en T-shirt med blodfläckar överallt så är inte tvätten ditt största problem.

— Jerry Seinfield
Röda blodkroppar

BLOD!

| Inga kommentarer

Tog en promenad upp till affären nu på förmiddagen för att handla lunch. Passade då även på att besöka blodbussen för att lämna lite blod.

Ungefär så här enkelt är det att lämna blod:

Kolla på http://geblod.nu för att söka reda på en blodbuss nära dig.

Varje gång man ska ge blod får man först sitta ner och fylla i ett formulär med några enkla frågor. Legitimation måste också visas upp. Sen kavlar man upp tröjärmen och så tvättas det lite. Sen blir det ett litet stick och så får man sitta och meditera en stund. Efter några minuter är det klart och man har då gett 4.5 dl blod. Man brukar också få någon dryck och efteråt kan man ta en knäckemacka, lite nötter eller liknande med sig därifrån. Man får också med sig järntabletter hem som man ska ta en om dagen för att fylla på järnbehovet i kroppen.

Allt som allt tar besöket ca 10 minuter.

Personalen har alltid varit trevlig och glad när jag kommit för att lämna och när jag går därifrån känner jag mig ofta som en lite bättre människa.

Författare: Magnus

Gift med Therese. Tycker om kultur, så som tv-spel, tv-serier, fantasyböcker men har lite svårt för teater och opera.Är prylbög av stora mått. Gillar det mesta som har med teknik att göra. Går att muta med Whisky.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.