Fundersamt

.. med Therese, Magnus & Abbe

Fotboll handlar inte om liv eller död. Det är betydligt viktigare än så.

— Bill Shankly

Att läsa en bok

| Inga kommentarer

Jag älskar att läsa böcker. Kanske inte alla typer av böcker utan jag har vissa kategorier jag dras till. De får helst av allt handla om fantasi och påhittade världar men det går lika bra med moderna deckarhistorier. Allra bäst tycker jag om spännande böcker som är skrivna ur gärningsmännens perspektiv eller om hur prisjägare jagar sina måltavlor.

Att läsa en bok är lite som en verklighetsflykt. Man lämnar sin egna vardag och upplever en annan, mer spännande. Man lever sig in i hur man räddar världen, fångar brottslingar och flyr undan zombies. Ungefär som när man spelar tv-spel fast man skapar sin egen grafik över hur det man upplever ser ut. När två olika personer läser samma bok så kan de ändå ha helt personliga upplevelser av denna. Jag läser inte böcker för att jag tycker min vardag är så otroligt tråkig att jag inte orkar leva i den utan snarare är det så att jag älskar livet så pass mycket att jag vill uppleva flera liv samtidigt, fast det låter kanske knasigt. Jag är en läsare, inte en författare och att skriva ned känslor är inte det lättaste.

Förra året tänkte jag att jag nog skulle prova på att läsa lite finkultur också, så jag bestämde mig för att var tredje bok jag läser under kommande året ska vara en klassiker. Det höll sisådär till första boken. Jag försökte mig på Röda Rummet av Strindberg. Det är inte så att boken var dålig men det gick så segt att läsa om gamla gubbar i. Jag behöver mer fantasi och spänning, att bara läsa en skildring av livet i gammelsverige ger mig ingenting, då ser jag hellre Herman Lindkvist eller Historieätarna på TV. Jag blev aldrig klar med boken och det blev inga mer klassiker det där året. Och nu är det ett nytt år. Kanske läser jag en klassiker ändå men nu ska målet bli att läsa minst 1 klassiker, då kanske jag kan läsa lite parallellt så får det ta den tid det tar.

2014 läste jag 44 böcker .. sammanlagt 17102 sidor .. typ 46 sidor per dag. Snittboken ligger på ca 388 sidor text. I år kommer det bli mer läsning, minst 52 böcker och helst fler än mitt nuvarande rekordår 2012 då jag läste 61 böcker.

2014_books

2014_bookshelves

Författare: Magnus

Gift med Therese. Tycker om kultur, så som tv-spel, tv-serier, fantasyböcker men har lite svårt för teater och opera.Är prylbög av stora mått. Gillar det mesta som har med teknik att göra. Går att muta med Whisky.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.