Fundersamt

.. med Therese, Magnus & Abbe

Fotboll handlar inte om liv eller död. Det är betydligt viktigare än så.

— Bill Shankly

Året som gått – 2019

| Inga kommentarer

Så vad hände 2019?

I början av Januari i var det ganska tunt med snö, och mörkt! Hade ingen ledighet efter nyår så inledde nya året med att arbeta.

Hälsar på mamma i Vårberg, huden tycker det är mysigt i hennes lägenhet men det är inte så vidare bra promenadmöjligheter runt där för det är väldigt mycket asfalt och höghus.

Söker äntligen hjälp med hälsporren via jobbets hälsoförsäkring och jäklar vad fort man fick hjälp! Fick snabbt gå på undersökning och hälsporren konstaterades så fick vidare remiss för behandling. Så x antal ggr framöver fick jag gå på behandling med tryck. Det är alltså nån maskin de trycker mot undersidan av foten samtidigt som den vibrerar så det känns ända in på benet. Asont gör det men så fort de slutar så går det över. Efter varje behandling så var det till att knappt gå alls under närmaste dagen och fick med mig en del övningar att göra tills nästa tillfälle.

Men det är ju inte det enda hälsorelaterade problemet jag har. I samband med att jag lämnade blod på blodbussen i December så tyckte de att mitt blodtryck var lite för högt och rådde mig att söka hjälp för det. Så började med att själv googla information och kolla blodtrycket hemma och ja det var ju högt. Låg runt 166/110 i snitt så bokade tid på vårdcentralen där de snabbt skrev ut tabletter. Skulle förhållandena inte bli bättre så får jag alltså käka piller tills jag dör, inte kul. Bokar tid för återbesök några månader framåt.

I början av februari hade snön kommit på allvar. Har en animerad bild på när frun står i morgonrock och mössa med en snöskyffel för att komma ut till brevlådan. Men som vanligt, några dagar senare var det mesta borta igen.

22 februari packade vi väskorna alla tre och tog flyget till New York. Hade riktigt mysigt tillsammans en vecka där vi betedde oss som typiska turister. Tog gratisfärjan till Ellis Island för att se frihetsgudinnan. Åkte upp och tittade på utsikten i nya skyskrapan bredvid minnesplatsen för 9/11. Gick på spionmuséum. Promenerade längs High Rise. Åkte buss till Outleten i Jersey och handlade kläder. BesökteBrooklyn Brewery för en rundvandring. Sonen var inte lika nöjd här då det kanske var mer för oss vuxna. Köpte serier på Comic Heaven. Åt massor med god mat.

Väl hemma igen blev vi bjudna till Lindbergs på finmiddag.

I Mars gick jag på bio ensam och såg Captain Marvel. Ganska ok film.

Lämnar blod på blodbussen.

På jobbet plockar Soma fram ett helt underbart spel som heter Codenames, blev helt klart min nya favorit så var tvungen att köpa så vi har det hemma också. Men har fortfarande ett år senare inte lyckats få sonen att va med en enda gång. Trist för det behövs ju gärna fler spelare än bara två ..

Eftersom blodtrycket inte sjunkit nåt så får jag gå till dietist med flera föreläsningar samt gruppmöten. Både intressant och ganska kul. Men dietisten blir såklart sjuk efter några träffar så det skjuts upp till efter sommaren.

Går på lite olika meetups, gemensamma nämnaren är programmering och säkerhet. Är ju ganska introvert så även om det oftast är intressant så är det samtidigt lite jobbigt då de flesta andra redan verkar känna varandra.

Funderar på att köpa ett partytält eller liknande att ha på baksidan under sommaren. Men det slutar med att vi skaffar ett stort parasoll istället. Och en soffa med bord och två stolar som tål att stå utomhus.

Fick i 40-års-present av kollegorna att gå på ölprovning på Nacka bryggeri. Frun följde glatt med och det vart en väldigt lyckad eftermiddag med den bästa rundvandringen jag varit på. Fick möjlighet att ställa alla möjliga frågor och vi fick prova väldigt många goda öl till maten som hämtades ned från restaurangen i samma hus. I princip så fort vi kommit hem beställde frun genast en låda öl från systemet.

I början av Juni åkte vi upp till stugan och myste lite. På hemvägen stannade vi till på Monroes i Sandviken och åt helt sjukt goda hamburgare. Om man överhuvud taget ska äta burgare så kan jag varmt rekommendera det stället. Finns inte bättre.

Åkte ensam ner till Grenoble (Frankrike) för att fira moster Eva, och såklart hennes man och min kusin Emilie som alla fyllde jämt. Blev tyvärr dålig i magen så mådde pyton några dagar men det blev bättre mot slutet. Apropå brädspel hade Eva ett mycket kul sådant som jag inte kommer ihåg namnet på men måste fråga om det för skulle gärna vilja ha det här hemma. Fungerar utmärkt att spela på två :) Vi skulle gått på en konsert sista dagen men den blev inställd då det blåste och regnade nåt fruktansvärt.

Under sommaren hände väl inte så mycket men vi gick på parkteatern, lyssnade på musik och njöt i solen. Nya möblerna på baksidan är helt underbara i värmen, äter både där och ligger och läser på eftermiddagarna.

Känner fortfarande av hälsporren men det börjar bli mycket bättre, behandlingen har fungerat, även om det tog lång tid. Börjar promenera längre sträckor med hunden och det är precis så vi kan ta oss ner till Mälaren och bada vid klipporna. Många dagar !!

Skaffar en playstation mini och återupplever gamla spel. Byter såklart ut spelen som följde med till mina egna favoriter. Är mycket nöjd med att jag lyckades få tag på ”Apocalypse” där Bruce Willis lånat ut sin röst och utseende.

Kusin Emilie hälsar på med sin kille och de följer med oss och mamma på kryssning i skärgården. Besöker tekniska muséet men gud vad det var nerslitet. Massor med saker var trasiga och det luktade blöja överallt.

Tar med egna och svägerskans familj och har picknik i Ängsjö.

Har världens trevligaste heldag med frun på Millesgården. Verkligen fint och avslutade kvällen med pizzamiddag på kändisrestaurangen nere vid vattnet.

Deltar i årets första lopp tillsammans med gamla kollegor: Stockholm Urban Trail där vi springer genom köpcenter och museer i innerstan. Hade bokat mat efteråt så det var trevligt.

Tar med frun på Stockholm Beer Fest där vi provar massor med väldigt olika och främst goda ölsorter. Endast mikrobryggerier och äkta hantverk så det var mycket fruktsmaker och gärna lite starkare. Sour verkar va på framgång även om det inte märks av på systemet.

Spelar boule på AW med jobbet med nya kollegor från Kocice. Boule är faktiskt bra mycket roligare än man kan tro. Inte bara gamla gubbar som kan spela!

Åker på roadtrip till Norrköping med Milo, Jonas och August.

Skaffar en tatuering med skogsmotiv på underarmen. Två sittningar där den sista vart en heldag. Sjukt trasig i armen efter det passet. Armen kliar som fan efteråt medan det läker men väl värt det.

Årets roligaste AW när husetfurar sin nya entré. Första gången jag ser kollegorna ge gärnet så pass .. underbart!

Följer med frun och ser Häxorna i Eastwick, mjaa, underhållande men inte riktigt min grej, hade trevligt i alla fall.

Åker på konferens i Riga. Träffade mycket trevliga människor, pratade mycket engelska, imponerande galamiddag. Gick upp tidigt på morgonen för en löptur. Bra presentationer. Fin stad dålig flygplats.

Spelar mycket shuffle-board på jobbet, vinner sällan till andras stora nöje.

Springer årets roligaste lopp, Stockholm-X med zombies. Behöver kanske inte nämna så mycket mer än att det var extremt underhållande trots milen.

Dietistmötena som sköts upp i våras har börjat om, lite annorlunda grupp och upplägget är lite annorlunda, men fortfarande bra. Blodtrycket är fortfarande högt men tar inte medicinen. Funderar på om jag inte måste börja med den ingen snart. Får se nästa år.

Jonas och August följer med upp till stugan för att göra vinter. Eldar lite i brasan och tar det lugnt.

Bra/kul alternativt julbord med jobbet på Kasernen.

Köper varsina DNA-kit till mig och frun så vi kan testa oss för eventuellt ärvda genetiska sjukdomar. Det är kopplat till en släktforskarsida så ska bli kul och se sen om jag kan utöka släktträdet lite med hjälp av matchningarna jag kommer få där.

Firar en snöfri jul hemma. Sigbritt bor med oss under julveckan fram till nyår som vi firade hos Lindbergs.

Författare: Magnus

Gift med Therese. Tycker om kultur, så som tv-spel, tv-serier, fantasyböcker men har lite svårt för teater och opera.Är prylbög av stora mått. Gillar det mesta som har med teknik att göra. Går att muta med Whisky.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.