Fundersamt

.. med Therese, Magnus & Abbe

Vad kommer du att göra då? Släppa loss hundarna? Eller bina? Eller hundar med bin i deras munnar och när de skäller så skjuter de bin på dig?

— Homer Simpson

| Inga kommentarer

Att börja en ny tjänst är alltid en utmaning, ni är säkert flera av er som har haft samma känsla och funderingar som mig när ni stiger in genom porten för att möta era nya medarbetare. Nu ska jag ju inte byta tjänst men jag sprang på en arbetskamrat som jag tidigare haft och funderade på att , hur länge ska man var på samma arbetplats och vad får en att trivas?

– Är de snälla, förstår de mina skämt? Kommer jag att funka och hur går det att gå dubbel med sin företrädare? Sådan saker är ju som far i ens huvud nrä man börjar. Det är lite priigt och kul samtidigt som det är skrämande

Jag har nu jobbat ett tag och vet inte riktigt vad jag är på väg, själv kom in genom porten den 10 januari 2011 och möttes av två härliga människor som ville lära mig allt de  människor som jag skulle få möta.  Jag var ju den nya  Jag matades av intryck och nya kunskaper under den period som jag fick gå dubbelt.

En del kunskap om har jag med mig efter nästan tre års tid i ett annat likvärdigt jobb. Där hade jag arbetat med både verksamhet och ekonomi.   Jag har framförallt under min erfarenhet genom arbetsliv och föreningsliv arbetat med människor och föreningar i olika former.  Jag tycker att engagemang har varit en viktig beståndsdel i mitt liv och anser att vara en del i en förening, ger kunskap, nya vänner och framförallt delaktighet. Jag hoppas att många får  samma klokheter som mina föreningsengagemang i unga år gjort.
Jag hade mitt första medlemskap i Unga Örnar, det var inte det politiska som drog mig, alla ungar på gården var med i Örnarna oavsett föräldrarnas politiska åsikter. Men det var delaktigheten och möjligheten att få säga sina åsikter och förändra som var drivkraften för en 6-åring, därefter kom kyrkan in i mitt liv och det är väl där jag ”fostrats” i min föreningsteknik och erfarenheterna av att driva ett litet lokalt ungdomsförbund.  Utan kyrkan i byn eller Unga örnarna hade jag inte varit den jag är i dag.

Just nu så är jag medlem i en förening och delaktig i den kulturförening.  Jag är nyfiken eller som en äldre dam sa till mig när jag var 12 år… –du är en vetgirig ung kvinna. Jag fick gå hem och slå upp vetgirig och sedan dess så brukar jag gärna säga att Jag är vetgirig. Ung kan jag väl inte säga att jag är men jag har 26 år kvar innan jag kan få kalla mig pensionär.  Då kan ni räkna ut hur gammal jag är… Men jag vet ännu inte vad jag ska göra när jag blir stor…

Författare: Therese

Här ska jag skriva nåt om mig själv, har inte kommit på vad ännu bara.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.