Fundersamt

.. med Therese, Magnus & Abbe

Vad kommer du att göra då? Släppa loss hundarna? Eller bina? Eller hundar med bin i deras munnar och när de skäller så skjuter de bin på dig?

— Homer Simpson

15 med Paolo – Andra veckan

| Inga kommentarer

Träningen flyter på ganska bra nu. Fast ibland är det lite svårt att känna sig motiverad, det blir lite som att träna på rutin istället när träningsglädjen inte infinner sig.

Märker att kroppen börjar anpassa sig nu, har inte lika mycket träningsvärk och känner mig lite smidigare efter all daglig rörelse och stretching.

Vi var på Hamal-bad i fredags eftermiddag. Jätteskönt början men väldigt plågsamt när massagen började. Hade tydligen väldigt mycket knutor i kroppen för det sa hon som masserade. Det gjorde så ont att jag tappade faktiskt tappade känseln i armarna. Men efteråt var det skönt. Utan smärta ingen .. ja vad det nu heter.

För att klara av den egna träningen och känna mig mer motiverad att ta längre promenader så har jag skaffat en ny app till mobilen som heter  Zombies, Run! (Recension här!) Kortfattat så fungerar appen precis som vilken träningsapp som helst och resultaten blir synkroniserade med RunKeeper så jag går inte miste om några funktioner. Det som är specifikt för Zombies, Run! är att samtidigt som jag promenerar eller joggar får jag höra en berättelse där jag själv är huvudpersonen.  Det motiverar både till att periodvis gå snabbare och även längre, ett kapitel kan vara runt 30-40 minuter. Kan berätta att jag aldrig tidigare promenerat så mycket under en och samma vecka. Nu under våren ska det också komma en uppföljare så jag vill gärna hinna genom alla kapitel innan dess.

Jag har också börjat använda Xbox Kinect allt mer. Ja, det låter löjligt att träna framför en TV men det är bättre än man kan tro! För ett snabbt och  intensivt pass fungerar det utmärkt med gratisspelet Junk Fu där man ska vifta med armar och ben i snabb takt för att slå bort skräp. Enkelt men effektivt. Kameran tittar på hur mycket man rör sig och beräknar kalorier utifrån det. Det går snabbare och snabbare hela tiden och man får upp flåset ganska snabbt. För lite längre pass har jag använt både Lets Dance 4 och Just Dance 2 eftersom både de spelen har ”träningslägen” där man kör 20-30 minuter nonstop. Det finns både dans och mer klassisk träning att välja mellan. Lets Dance är lite roligare och är lättare att lära sig så det är den jag rekommenderar främst.

Det gäller bara att dra för gardinerna ordentligt så ingen ser vad man håller på med för jag misstänker att det ser galet skrattretande ut!

 

Författare: Magnus

Gift med Therese. Tycker om kultur, så som tv-spel, tv-serier, fantasyböcker men har lite svårt för teater och opera.Är prylbög av stora mått. Gillar det mesta som har med teknik att göra. Går att muta med Whisky.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.